MOTORFűRÉSZ-KEZELŐ KÉPZÉS - 2015 április

Motorfűrész-kezelő képzés indul 2015 április 11-én

Képzés bemutatása:

A motorfűrész-kezelő olyan szakember, aki gallyazást, darabolást végez. Kezeli és karbantartja a motorfűrészeket. Motoros adaptereket kezel és karbantart. Elvégzi a felkészítési és készletezési műveleteket Csak 6-cm-nél kisebb átmérőjű fát dönthet. Vállalkozói alapismeretekkel rendelkezik. Az erdőben előforduló leggyakoribb fa-és cserjefajokat el tudja különíteni. A részszakképesítéssel rendelkező képes lesz: - Gallyazni, darabolni, adaptereket kezelni. - Karbantartani a motorfűrészeket és az adaptereket. - Felismerni a legfontosabb fa- és cserjefajokat. - Vállalkozást indítani, működtetni.

Képzettséggel betöltendő munkakör:

Motorfűrész-kezelő, kérgező,daraboló

Elméleti és gyakorlati képzési arány:

Elméleti képzési idő aránya: 40%. Az elméleti tanfolyamba történt beiskolázásáról, intézményünk névre szóló hivatalos igazolást ad, melyet át kell adni a gyakorlati képzőhelynek. Gyakorlati képzési idő aránya: 60%, mely elvégzéséhez a gyakorló helyet, a hallgató saját maga keresi meg, mely lakóhelyéhez legközelebb esik. A hallgató, amennyiben felmerül, közvetlenül, a gyakorló hely részére téríti a gyakorlati képzés költségeit. A gyakorlati képzéshez, a szakmai és vizsgakövetelmények szerinti gyakorlati munkanaplót ad ki képzőszervünk, melynek alapján végezhető és hivatalosan igazolható a gyakorlati képzés megvalósítása. Csak a gyakorlati képzés megtörténtét és igazolását követően lehet szakmai vizsgára jelenteni a különböző képzések résztvevőit.
 
Szakmai követelmények:

A részszakképesítés szakmai követelménymoduljai:

10979-12 Növénytani és vállalkozási ismeretek
10980-12 Gallyazás, darabolás

Vizsgáztatási követelmények:

A komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei: 

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele, valamint a modulzáró vizsga vizsgatevékenysége és az eredményesség feltétele, a minimum 51 % elérése, modulonként. 

A jelentkezés feltételei:
  • 18. betöltött életév
  • középfokú iskolai képzettség
  • szakmai orvosi alkalmasság

Képzés indulása és kedvezmények:

A tanfolyamot minden megyeszékhelyen indítjuk, a minimum létszám megléte esetén. A tanfolyam idejére, havi egyenlő részletekben részletfizetési kedvezményt adunk. A GYES-en GYED-en stb. lévő szülőknek, a három vagy több gyermeket nevelő szülőknek, valamint az 50.évet betöltötteknek, a mindenkori tanfolyami díjból, 10 % kedvezményt adunk.

Megszerezhető végzettség:

Motorfűrészkezelő

Általános tudnivalók:

A képzés hossza: 240 óra
A képzés várható indulási ideje: 2015-04-11
Jelentkezési határidő: 2015-04-11
Helye: A békéscsabai helyszínen kívül, az alábbi helyszíneken: Eger, Debrecen, Kecskemét, Baja, Jánoshalma Szolnok,Budapest, Székesfehérvár, Veszprém,Sopron, Pécs
Minimum fő: 12
Maximum fő: 24
Időbeosztás: rugalmas

Árak:

Irányár: 96.000 Ft
Vizsgadíj: 40.000 Ft

JELENTKEZÉS A KÉPZÉSRE