HÁZI IDŐSZAKOS GYERMEKGONDOZÓ KÉPZÉS - 2014 november

Házi időszakos gyermekgondozó képzés indul 2014. november 14-én

Képzés bemutatása:

A részszakképesítés munkaterületének rövid leírása: A házi időszakos gyermekgondozó az alapellátás keretében gyermekek napközbeni ellátásaként végzi a gyermek életkorának, állapotának igazodó gondozást, felügyeletet biztosít a szülő vagy más törvényes képviselő otthonában. Gondozza a kóros állapota miatt hosszabb ideig otthoni gondozásra szoruló gyermeket. Segítséget nyújt a fogyatékossága vagy súlyos betegsége miatt magántanuló számára. Biztosítja a váltott műszakban dolgozó, egyedülálló szülő gyermekének ellátását a kora reggeli, illetve késő esti órákban. Segítséget nyújt a gyermek ellátásában az egyik szülő betegsége esetén, ha emiatt akadályoztatva van a gyermek gondozásában, nevelésében. A részszakképesítéssel rendelkező képes: - gyermekellátási alapfeladatok ellátására - a szociális problémák felismerésére - szakmai etikai szabályok betartására - általános ismereteket speciális helyzetekben történő alkalmazására - rendszerben való gondolkodásra, gyakorlatias feladatértelmezésre - információk gyűjtésére, információforrások kezelése - különböző élethelyzetben élő emberek iránti empátiára, toleranciára - az ellátást igénybe vevő otthonába való beilleszkedésre, szokásaikhoz való alkalmazkodásra - adekvát kommunikációra - olvasott, írott köznyelvi és szakmai szöveget megértésére - a gyermekek motiválására - segítőkész kapcsolatteremtésre - konfliktusmegoldásra - érzelmileg stabil, kiegyensúlyozott munkavégzésre - az elsősegélynyújtáshoz szükséges eszközök és kötszerek használatára - gyermekjátékok és sportszerek használata - informatikai és híradástechnikai eszközök használatára

Képzettséggel betöltendő munkakör:

5221 Gyermekfelügyelő, dajka Házi időszakos gyermekfelügyelő
5221 Gyermekfelügyelő, dajka Bébiszitter
5221 Gyermekfelügyelő, dajka Segéd gyermekgondozó

Elméleti és gyakorlati képzési arány:

Elméleti képzési idő aránya: 60%. Az elméleti tanfolyamba történt beiskolázásáról, intézményünk névre szóló hivatalos igazolást ad, melyet át kell adni a gyakorlati képzőhelynek. Gyakorlati képzési idő aránya: 40%, mely elvégzéséhez a gyakorló helyet, a hallgató saját maga keresi meg, mely lakóhelyéhez legközelebb esik. A hallgató, amennyiben felmerül, közvetlenül, a gyakorló hely részére téríti a gyakorlati képzés költségeit. A gyakorlati képzéshez, a szakmai és vizsgakövetelmények szerinti gyakorlati munkanaplót ad ki képzőszervünk, melynek alapján végezhető és hivatalosan igazolható a gyakorlati képzés megvalósítása. Csak a gyakorlati képzés megtörténtét és igazolását követően lehet szakmai vizsgára jelenteni a különböző képzések résztvevőit.
 
Szakmai követelmények:

A részszakképesítés szakmai követelménymoduljai:
10522-12 Gyermekellátási alapfeladatok
10528-12 Házi időszakos gyermek-felügyeleti feladatok
 
Vizsgáztatási követelmények:

A komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei: 

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele, valamint a modulzáró vizsga vizsgatevékenysége és az eredményesség feltétele, a minimum 51 % elérése, modulonként. 

A jelentkezés feltételei:
  • 18. betöltött életév
  • középfokú iskolai képzettség
  • szakmai orvosi alkalmasság

Képzés indulása és kedvezmények:

A tanfolyamot minden megyeszékhelyen indítjuk, a minimum létszám megléte esetén. A tanfolyam idejére, havi egyenlő részletekben részletfizetési kedvezményt adunk. A GYES-en GYED-en stb. lévő szülőknek, a három vagy több gyermeket nevelő szülőknek, valamint az 50.évet betöltötteknek, a mindenkori tanfolyami díjból, 10 % kedvezményt adunk.

Megszerezhető végzettség:

Házi időszakos gyermekgondozó

Általános tudnivalók:

A képzés hossza: 350 óra
A képzés várható indulási ideje: 2014-11-14
Jelentkezési határidő: 2014-11-14
Helye: A békéscsabai helyszínen kívül, az alábbi helyszíneken: Eger, Debrecen, Kecskemét, Baja, Jánoshalma Szolnok,Budapest, Székesfehérvár, Veszprém,Sopron, Pécs
Minimum fő: 12
Maximum fő: 34
Időbeosztás: rugalmas

Árak:

Irányár: 155.000 Ft
Vizsgadíj: 45.000 Ft


JELENTKEZÉS A KÉPZÉSRE