GUMIABRONCS-JAVÍTÓ ÉS KERÉKKIEGYENSÚLYOZÓ KÉPZÉS - 2015 március

Gumiabroncs-javító és kerékkiegyensúlyozó képzés indul 2015. március 14-én

Képzés bemutatása:

A gumiabroncs-javító és kerékkiegyensúlyozó feladata a gumiabroncsok szerviztevékenységét végző műhely üzemeltetése. A gépjármű- kerékpánttal és gumiabronccsal és azok tartozékaival kapcsolatos feladatok ellátása a kereskedelem, a javítás, a szerelés, a kiegyensúlyozás, a tárolás, a környezetvédelem, a munkavédelem területén. A szakképesítéssel rendelkező képes lesz: - gondoskodni a gumiabroncs szerviz üzemeltetéséről - kerékpántokkal, gumiabroncsokkal és azok tartozékaival kereskedni - új, használt és selejt kerékpántok, gumiabroncsok, és tartozékok szakszerű tárolásáról gondoskodni - betartani és betartatni a munka-, tűz-, és környezetvédelmi szabályokat - biztonságtechnikai szabályok, betartásával dolgozni - betartatni a vállalkozására vonatkozó szabályokat - biztosítani a szükséges vállalkozási (anyagi és tárgyi) feltételeket és betartatni az erre vonatkozó szabályokat - ügyfelekkel, ellenőrző hatóságokkal kapcsolatot tartani - reklamációt kezelni - számlát készíteni - a kerékpánt és gumiabroncs, adott gépjárműre való szerelhetőségét (oldal, forgásirány) megállapítani - a kerék gépjárműre való és a gumiabroncs kerékpántra való fel- és leszerelését elvégezni - mobil és stabil kiegyensúlyozó gépeken a kerék kiegyensúlyozását elvégezni - kerékpánt és gumiabroncs hibáit megállapítani.

Képzettséggel betöltendő munkakör:

5111 Kereskedő Gumiabroncs kereskedő
7331 Gépjármű- és motorkarbantartó, -javító Autógumi-javító
7331 Gépjármű- és motorkarbantartó, -javító Gumijavító és centírozó
8136 Gumitermékgyártó gép kezelőjnnnGumitermék javító
8211 Mechanikaigép-összeszerelő Gumiabroncs-felszerelő

Elméleti és gyakorlati képzési arány:

Elméleti képzési idő aránya: 30%. Az elméleti tanfolyamba történt beiskolázásáról, intézményünk névre szóló hivatalos igazolást ad, melyet át kell adni a gyakorlati képzőhelynek. Gyakorlati képzési idő aránya: 70%, mely elvégzéséhez a gyakorló helyet, a hallgató saját maga keresi meg, mely lakóhelyéhez legközelebb esik. A hallgató, amennyiben felmerül, közvetlenül, a gyakorló hely részére téríti a gyakorlati képzés költségeit. A gyakorlati képzéshez, a szakmai és vizsgakövetelmények szerinti gyakorlati munkanaplót ad ki képzőszervünk, melynek alapján végezhető és hivatalosan igazolható a gyakorlati képzés megvalósítása. Csak a gyakorlati képzés megtörténtét és igazolását követően lehet szakmai vizsgára jelenteni a különböző képzések résztvevőit.
 
Szakmai követelmények:

A szakképesítés szakmai követelménymoduljai:
10462-12 Gumijavító műhely üzemeltetése
10463-12 Gumiabroncs-szerelés és - kiegyensúlyozás
10464-12 Gumiabroncs-javítás
11497-12 Foglalkoztatás I.

Vizsgáztatási követelmények:

A komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei: 

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele, valamint a modulzáró vizsga vizsgatevékenysége és az eredményesség feltétele, a minimum 51 % elérése, modulonként. 

A jelentkezés feltételei:
  • 18. betöltött életév
  • középfokú iskolai képzettség
  • szakmai orvosi alkalmasság

Képzés indulása és kedvezmények:

A tanfolyamot minden megyeszékhelyen indítjuk, a minimum létszám megléte esetén. A tanfolyam idejére, havi egyenlő részletekben részletfizetési kedvezményt adunk. A GYES-en GYED-en stb. lévő szülőknek, a három vagy több gyermeket nevelő szülőknek, valamint az 50.évet betöltötteknek, a mindenkori tanfolyami díjból, 10 % kedvezményt adunk.

Megszerezhető végzettség:

Gumiabroncs javító és kerékkiegyensúlyozó

Általános tudnivalók:

A képzés hossza: 720 óra
A képzés várható indulási ideje: 2015-03-14
Jelentkezési határidő: 2015-03-14
Helye: A békéscsabai helyszínen kívül, az alábbi helyszíneken: Eger, Debrecen, Kecskemét, Baja, Jánoshalma Szolnok,Budapest, Székesfehérvár, Veszprém,Sopron, Pécs
Minimum fő: 12
Maximum fő: 24
Időbeosztás: rugalmas

Árak:

Irányár: 190.000 Ft
Vizsgadíj: 50.000 Ft

JELENTKEZÉS A KÉPZÉSRE