FAKITERMELŐ KÉPZÉS - 2015 április

Fakitermelő képzés indul 2015. április 11-én

Képzés bemutatása:

A fakitermelő olyan szakember, aki erdőben és lakott területen kívüli fakitermelési munkákat végez. A részszakképesítéssel rendelkező képes lesz: elvégezni a döntést, elvégezni a gallyazást, választékolni, darabolni, elvégezni a felkészítés műveleteit, elvégezni a készletezés műveleteit, elvégezni a számbavételt, önálló vállalkozást működtetni, a leggyakoribb erdei fa- és cserjefajokat megkülönböztetni, a fakitermelési munkákat megszervezni.

Képzettséggel betöltendő munkakör:

6211 Erdészeti foglalkozású Erdőfenntartó
6212 Fakitermelő, favágó Erdészeti munkás, láncfűrészkezelő
6212 Fakitermelő
6212 Fakitermelő erdőtisztító
 6212 Favágó
6212 Fűrészes (erdőművelő)
6212 Kérgező, faragó
6212 Kézi és gépi favágó (kisgépes)
6212 Kézi fakitermelő

Elméleti és gyakorlati képzési arány:

Elméleti képzési idő aránya: 40%. Az elméleti tanfolyamba történt beiskolázásáról, intézményünk névre szóló hivatalos igazolást ad, melyet át kell adni a gyakorlati képzőhelynek. Gyakorlati képzési idő aránya: 60%, mely elvégzéséhez a gyakorló helyet, a hallgató saját maga keresi meg, mely lakóhelyéhez legközelebb esik. A hallgató, amennyiben felmerül, közvetlenül, a gyakorló hely részére téríti a gyakorlati képzés költségeit. A gyakorlati képzéshez, a szakmai és vizsgakövetelmények szerinti gyakorlati munkanaplót ad ki képzőszervünk, melynek alapján végezhető és hivatalosan igazolható a gyakorlati képzés megvalósítása. Csak a gyakorlati képzés megtörténtét és igazolását követően lehet szakmai vizsgára jelenteni a különböző képzések résztvevőit.
 
Szakmai követelmények:

A részszakképesítés szakmai követelménymoduljai:

10979-12 Növénytani és vállalkozási ismeretek
10980-12 Gallyazás, darabolás
10981-12 Fakitermelés
 
 
Vizsgáztatási követelmények:

A komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei: 

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele, valamint a modulzáró vizsga vizsgatevékenysége és az eredményesség feltétele, a minimum 51 % elérése, modulonként. 

A jelentkezés feltételei:
  • 18. betöltött életév
  • középfokú iskolai képzettség
  • szakmai orvosi alkalmasság

Képzés indulása és kedvezmények:

A tanfolyamot minden megyeszékhelyen indítjuk, a minimum létszám megléte esetén. A tanfolyam idejére, havi egyenlő részletekben részletfizetési kedvezményt adunk. A GYES-en GYED-en stb. lévő szülőknek, a három vagy több gyermeket nevelő szülőknek, valamint az 50.évet betöltötteknek, a mindenkori tanfolyami díjból, 10 % kedvezményt adunk.

Megszerezhető végzettség:

Fakitermelő

Általános tudnivalók:

A képzés hossza: 480 óra
A képzés várható indulási ideje: 2015-04-11
Jelentkezési határidő: 2015-04-11
Helye: A békéscsabai helyszínen kívül, az alábbi helyszíneken: Eger, Debrecen, Kecskemét, Baja, Jánoshalma Szolnok,Budapest, Székesfehérvár, Veszprém,Sopron, Pécs
Minimum fő: 12
Maximum fő: 24
Időbeosztás: rugalmas

Árak:

Irányár: 180.000 Ft
Vizsgadíj: 50.000 Ft


JELENTKEZÉS A KÉPZÉSRE